zupnija

V naši župniji deluje otroški pevski zbor, v katerem sodelujejo pevci stari do 12 let. Nekateri pevci so postali člani zbora že v predšolskem časa. Trenutno je rednih pevcev 15. Otroci z aktivnim sodelovanjem pri nedeljskih mašah začutijo, da so pomembni pri sooblikovanju bogoslužja. S tem se navadijo tudi redno obiskovati nedeljske praznične maše in postanejo aktivni člani župnijskega življenja.

Otroški zborček s petjem bogati in popestri nedeljsko sveto mašo ob 9. uri. Redno sodeluje na reviji otroških cerkvenih pevskih zborov naše dekanije, pri prvem sv. obhajilu, pri slovesnosti lepe nedelje in pri vseh drugih pomembnih dogodkih v župniji.

Vaje zbora so vsako nedeljo zjutraj pred sveto mašo. Pred pomembnimi nastopi pa zborovodkinja in organistka povabita k intenzivnim pevskim vajam. Za praznike ali praznovanja rojstnega dne članov zbora pa po vajah sledi tudi prijetno druženje. V takih trenutkih se med pevci stkejo prijateljske vezi, ki so zelo pomembne za takšno skupino. Mlade pevce povezuje prijateljstvo in ljubezen do glasbe ter prijeten občutek, da s petjem pripomorejo k lepšemu in bolj doživetemu bogoslužju v cerkvi.

Gospod župnik vsako leto nagradi mlade pevce z letovanjem na morju, kjer se ob druženju, igri in prepevanju te vezi še bolj utrdijo. Želja je, da bi se zborčku pridružil še kdo, ki ljubi petje, ima rad Jezusa in rad prepeva v božjo čast in hvalo.

Pridi, ne bo ti žal!