zupnija
V slavo Bogu in v veselje vernikom, zbranih pri nedeljski ali praznični maši, odmeva lepa pesem. Cerkveni pevci s petjem pri bogoslužju animirajo zbrano ljudstvo.
Kdor se želi priključiti, mora imeti posluh, veselje do petja, močan glas, mora biti prilagodljiv, čutiti mora pripadnost skupini, znati mora sodelovati z duhovnikom z zborom ter z verniki.
Mešani pevski zbor bogati bogoslužje pri nedeljski sveti maši ob sedmi uri. 30. članski zbor sodeluje tudi ob drugih župnijskih slovesnostih, ki so v župniji. Tako ob spremljavi organista poje za sv. birmo, celodnevno češčenje, praznik župnijskega zavetnika sv. Ilja. Poje ob prazničnih bogoslužjih za Marijine praznike, telovsko procesijo, praznik vseh svetih, božične praznike, velikonočne praznike, binkošti ter nezapovedane praznike. Poje tudi ob pogrebih. Program pesmi je zelo velik in prilagojen času cerkvenega leta. Od slovenskih in latinskih besedil, do preprostih ljudskih pesmi. Ob velikih praznik sodeluje z Babnikovo godbo in skupaj z njo obogati bogoslužje.
Zbor se redno udeležuje dekanijskega srečanja župnijskih zborov. Vse pevce druži veselje do petja in medsebojna povezanost v prijateljstvu. To se še posebej pokaže ob srečanjih enkrat na mesec, ko skupaj nazdravijo ob godovih in rojstnih dnevih svojih članov tistega meseca.
Pevske vaje potekajo v župnijski pevski sobi vsak ponedeljek. V zimskem času so vaje ob 19. uri in v poletnem času ob 20. uri. Da se pevci pripravijo na bogoslužje se zberejo na koru vsaj 15 min pred mašo.
Organist in zborovodje se vseskozi trudita, da bi skozi sakralno glasbo približala Božjo besedo človeku.
V zboru je kar nekaj župljanov prepevalo in z ubranim petjem slavilo Boga.
Naj bo tako tudi naprej, zato medse posebej vabijo mlade, ki imajo veselje do petja, da se jim pridružijo.