zupnija

 Slika2Slika3

Slika9

Spoštovani verniki, bratje in sestre!

Vsi doživljamo in spoznavamo posebne in izredne čase tega leta, ki se izteka. Praznične dneve ne bomo obhajali tako kot smo jih doslej, vendar naj ne bi pozabljali na njih.

Ob božiču se spominjamo, kako je Bog v zgodovini poslal svojega Sina v negotovost človeškega življenja na zemlji. Na skrivnosten način pa ostaja z nami do konca sveta. To nam vsem daje novega upanja in volje do življenja in našega dela.

Mnogi ste mi tudi pisali in voščili za praznike, lepa hvala.

V tem času vidim in dajem zanimiv utrinek: od nedelje 20.12.2020 je v naši župnijski cerkvi betlehemski plamen – lučka miru. Veliko vas je že prišli po plamen, ki vas je zvabil v našo cerkev. Veseli me, da mnogi niste pozabili pri tem na živega Jezusa v tabernaklju. Pokleknili ste in molili. Bodite temu zvesti!

V tem duhu vam želim blagoslovljene praznike Jezusovega rojstva. Letos jih doživite v povezanosti po vaših družinah ob molitvi, potrpežljivosti, upanju in veri, da nas Bog ne pušča samih. V tem duhu tudi vstopimo v Novo leto, ki naj bo vsem zdravo, uspešno in srečno vse dni leta 2021.

To vam vsem želi vaš župnik Tine