zupnija

Srečanje birmancev

birmanci 1

16.novembra 2019 smo se pripravniki na birmo odpravili na že tradicionalno vsakoletno srečanje birmancev Mariborske nadškofije v Mariboru. Ob osmi uri smo se z avtobusom odpeljali iz Šentilja. Po dobri uri vožnje smo prispeli na Škofijsko Gimnazijo v Mariboru. Tam smo se porazdelili na klopi v tamkajšni športni dvorani. Vseh birmancev je bilo kar več kot 1300. Začel se je program, ki ga je vodila Darja Gajšek. Program je bil zelo zanimiv. Vmes smo celo plesali in peli. Program pa je spremljal mešani mladinski pevski zbor.

Ob enajstih je bila sveta maša, ki pa je bila malce drgačna, kot smo je vajeni. Vodil jo je nadškof Alojzij Cvikl. Tudi sveto mašo je spremljal mladinski pevski zbor. Maša mi je bila zelo všeč, saj smo tudi mi sodelovali pri njej. Tudi pridiga je bila zelo zanimiva.

Po končani sveti maši smo se razdelili v skupine. Vsaka skupina je imela drugačne aktivnosti, od ogleda dijaškega doma, izdelave sveč, spoznavanja dela policije,... Bilo je zelo zanimivo. Po aktivnostih je nastopil pogovor z duhovnikom, ki mašuje v slovenskih zaporih. Odgovarjal je na vprašanja in nam pordrobneje opisal svoj poklic. Nato je nastopil zaključek programa. Z eno od župnij smo si izmenjali svečo, na kateri so bila naša imena. Vse skupaj mi je bilo zelo zanimivo in poučno. Ta dan si bom za vedno zapomnil.

Aljaž, Vid

Še več na povezavi  birmanec.si 

birmanci 2