zupnija

DSC03692

Teden Karitas in dobrodelni koncert Karitas

Zadnji teden cerkvenega leta je tudi teden Karitasa, ki se zaključi z prvo adventno nedeljo in nedeljo Karitasa. Cerkev nas vabi, da smo v tem tednu še posebej pozorni do tistih med nami, ki so v stiski in so potrebni naše pomoči. Sodelavci naše župnijske Karitas smo se dogovorili za različne aktivnosti v tem tednu in ga zaključili z Dobrodelnim koncertom. Letos smo mlade povabili, da predlagajo geslo za naš koncert. Izbrali smo predlog Sare Jeseničnik »Če daruješ, osrečuješ«. Dobili smo kar nekaj zelo dobrih predlogov. Med njimi je tudi misel Sandija Smode iz 3. O.Š. »Sposodil bi si denar in ga dal starejšemu za hrano«.

2018 11 29 16.44.36V tednu Karitas smo povabili vse ki radi pečejo pecivo, da ga spečejo doma ali pa pridejo v sredo in četrtek pomagati peči v Slomškov dom. Odziv je bil zelo dober. Še posebej dejavno so sodelovali letošnji birmanci. V petek smo vso pecivo zapakirali in pripravili za prodajo na koncertu. Izdelali smo tudi adventne venčke, ki smo jih ponudili v nedeljo pri obeh svetih mašah.

Našo dejavnost smo predstavili tudi veroučencem 5. razreda. Organiziran je bil tudi obisk koncerta Klic dobrote v Celju.

Glavni dogodek pa je bil nedeljski dobrodelni koncert Karitas v dvorani Lopan. Letos so prvič sodelovali tudi otroci iz vrtca Mislinja. Z risbami in različnimi izdelki so popestrili prizorišče, obiskovalce pa navdušili s prisrčnim petjem. Hvala vzgojiteljicam, da so jih tako lepo pripravile na nastop.

2018 12 02 15.36.33Na koncertu so sodelovali posamezniki in skupine iz domačih krajev. Ob koncu koncerta smo podelili še pisne zahvale vsem predlagateljem gesel.

2018 12 02 16.37.06Velik prispevek k vsebini koncerta je dodala tudi povezovalka koncerta Metka Pajer s svojimi globokimi in vzpodbudnimi mislimi.

2018 12 02 17.30.10Na koncertu smo zbrali 1400 evrov . Od tega smo namenili O.Š. Mislinja 1000€; tretji O.Š. Slovenj Gradec pa 400€. Iskrena zahvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k uspehu koncerta in tako omogočili udeležbo nekaterih otrok v zimski ali letni Šoli v naravi.

Jože Urbancl