KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
ŽUPNIJSKI KOLEDAR

OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes47
mod_vvisit_counterVčeraj298
mod_vvisit_counterTa teden1818
mod_vvisit_counterTa mesec4994
mod_vvisit_counterVsi375159

POSTNI ČAS

OSSROM17583 Articolo

UTRDITE SVOJA SRCA (JAK 5,8)

Dragi bratje in sestre!


Postni čas je čas prenove Cerkve, skupnosti in posameznih vernikov ter predvsem »čas milosti« (2 Kor 6,2). Bog od nas ne zahteva ničesar, česar bi nam prej že ne podaril: »Mi ljubimo, ker nas je on prvi vzljubil« (1 Jn 4,19). Bog ni brezbrižen do nas. Vsakega od nas nosi v svojem srcu, pozna nas po imenu, skrbi za nas in nas išče, ko ga zapustimo. Zanima se za vsakega izmed nas; v svoji ljubezni ga zanima vse, kar se dogaja z nami. Ko živimo udobno življenje in nam gre vse dobro, se včasih zgodi, da pozabimo na druge, (česar Bog Oče ne naredi nikoli), se ne zanimamo za njihove težave, trpljenje in krivice, ki se jim dogajajo… Tedaj naše srce zapade v brezbrižnost. Medtem ko se počutim precej dobro in prijetno, pozabljam na tiste, ki so v težavah. Ta sebična razvada, ravnodušnost, ima danes svetovne razsežnosti, zato lahko govorimo o globalizaciji brezbrižnosti. Gre za stisko, s katero se kristjani moramo soočiti.

 

Več ...

 

ŽUPNIJSKA STATISTIKA 2014

 statistika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Vsako leto pripravimo pastoralno statistiko o utripu življenja župnije. Čeprav se  zdi, da so to le suhoparne številke, natančne in vsemogočne, ki  morda vedno ne navdajajo z optimizmom in nam zastavljajo kakšno vprašanje, se za njimi skriva tudi veliko našega dela, skrbi, ljubezni in molitev mnogih vernikov. S tem pogledom se ozrimo  v preteklo leto.

STATISTIKA_ZA_LETO_2014.pdf

statistika tabela

 

 

 


 

 

ROMANJE V FRANCIJO - ALPSKA ROMARSKA POT

la salet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V letu 2015 vas od 17. do 20. junija, vabimo na romanje v Francijo po alpski romarski poti.

Vabilo plakat romanja v Francijo 2015.pdf

PROGRAM ROMANJA Francija - alpska romarska pot 2015.pdf

Več ...

 

DAN BIRMANCEV 2014

POKLICANI IN POSLANI

DAN BIRMANCEV V NAŠI ŽUPNIJI S SESTRO ŠTEFKO

birmanci1411 V soboto, 15. novembra, smo v župniji Šentilj pod Turjakom, od 10h do 17h animatorji pod vodstvom sestre Štefke in našega župnika gospoda Tineta Tajnika pripravili duhovno obnovo za naše letošnje birmance, njihove starše in botre.

 

Več ...

 

ROMANJE V NEZNANO

IMG 1579

 župnij Št.Ilj pod Turjakom in Šmiklavž

»Kaj pa je to neznano?«, me je radovedno spraševala nečakinja prvošolka, ko smo se predzadnjo oktobrsko soboto zjutraj odpravljali na romanje v neznano. To je… to je tisto, ko veš, da boš z dobrimi ljudmi ves dan, imeli se boste lepo tako v molitvi kot v tem, kar še ne veš kaj in kje bo, sem ji poskusil razjasniti. Župnik Tine Tajnik vsako leto jeseni organizira takšno romanje za župljane Šentilja pod Turjakom in Šmiklavža. In kdor ugane, kaj je »neznano«, ima stroške romanja podarjene. Kljub raznim idejam tokrat nismo ugotovili, da gremo na Gorenjsko, točneje v Velesovo, v Lesce in v Radovljico.

 

Več ...

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."