KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
ŽUPNIJSKI KOLEDAR
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes73
mod_vvisit_counterVčeraj202
mod_vvisit_counterTa teden708
mod_vvisit_counterTa mesec4766
mod_vvisit_counterVsi350513

PUSTNO VESELJE

Imate kaj za pusta hrusta.

Gospoda župnika so obiskale maškare.

2017-02-25 16.33.11 2017-02-25 16.34.25  2017-02-25 19.40.252017-02-25 16.37.44

 

SMUČARSKI DAN ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV 2017

Ministranti, pevski zbor in drugi župnijski sodelavci smo se na povabilo gospoda župnika Tineta, v ponedeljek, 20. februarja, odpravili na športni dan na Kope. Zbrali smo se pred župniščem ob 8.uri in se vsi skupaj z avtobusom odpeljali na Pohorje. Polni pričakovanja in v veselem razpoloženju smo prispeli na smučišče, kjer smo preživeli lep in sončen dar. Hvaležni Bogu za lep dan, župniku Tinetu, ki nas je povabil, šoferju, ki nas je varno vozil, smo se vrnili v dolino, naredili še fotke za spomin in se podali na domove.

smučanje 1 V  6A78 V  8F051V  BF02

 

 

DAN BIRMANCEV 2017

birnanci17008

28. januarja dopoldne se je iz cerkvene kapele razlegalo petje in morebiti ste se spraševali, kaj se dogaja v notranjosti, pa niste zbrali poguma, da bi vstopili. Če bi, bi se znašli med birmanci, ki so vse tja do poldneva s pesmijo vabili svetega Duha ter se pridružili razmišljanju sestre Štefke o pomembnosti našega odnosa z Bogom in načinih, na katere lahko Kristjani gradimo Kristusovo Cerkev.

birnanci17010 birnanci17015

Duhovno bogata predavanja so se še posebej ustavila ob misli na to, da je vsak od nas pomemben zidak občestvene skupnosti in živ odraz svoje vere. Skupaj z birmanci se je dotaknila poklicanosti vsakega izmed nas v življenje po Kristusovem nauku in morda tudi v duhovniško službo. Vse skupaj nas je povabila k razmisleku o tem, kako hvaležni smo lahko za božje darove, ki jih včasih niti ne prepoznamo – za dar življenje, svetega krsta, spovedi in ostalih zakramentov, za dar Svetega pisma …

birnanci17020 birnanci17012

 

birnanci17017

Po kosilu (obedovali smo že v novi gostilni Slomškov dom, čeprav še ni bila uradno odprta) smo se animatorji skupaj z birmanci odpravili po svoje in v delu po skupinah še globlje razpravljali o tematikah, ki jih je odprla sestra Štefka v dopoldanskem dnevu. Sestra Štefka pa je v aktivnosti duhovne obnove vključila tudi starše in botre birmancev.

birnanci17014 birnanci17030

 

Dan, posvečen duhovni obnovi, smo zaključili s sveto mašo, pri kateri so birmanci pred oltarjem predstavili plakate, ki so jih ustvarili v svojih birmanskih skupinah.

birnanci17025 birnanci17034

birnanci17028

Malce utrujeni, a polni božje prisotnosti smo dan končali tako kot smo ga pričeli – z molitvijo in s pesmijo.

 

Metka Pajer, animatorka

foto Jožko Tasič

 

BOŽIČNO NOVOLETNO VOŠČILO 2016

angel

2016-12-23 13.54.48

 

Leto je hitro minilo in že smo na pragu novega leta. Seveda pred tem obhajamo obletnico Jezusovega rojstva – Božič. Vsem, ki obiskujete in prebirate spletno stran naše župnije, želim obilje Božjega blagoslova in miru, ki nam ga prinaša Božje Dete.

Za leto, ki se izteka pa vas vabim, da se Bogu zahvalimo za mnoge čudovite reči, ki smo jih doživeli v tem času. Pomislimo na mnoge milosti svetega leta usmiljenja in tudi na veliko dogodkov po naših župnijah, škofijah in na romanjih k svetoletnim cerkvam. Deležni smo bili tudi obiska Marijinega kipa iz Fatime.

V naši župniji Št. Ilj pod Turjakom pa smo bili deležni posebnega milostnega dogodka – blagoslova Marijine kapele v župnijski cerkvi, ki se odslej imenuje Kapela Matere usmiljenja, kot spomin na sveto leto usmiljenja 2016.

Za vse to bodimo Bogu nadvse hvaležni in za mnogovrstne milostne darove ob teh dogodkih.

V Novo leto 2017 pa vstopimo z novim upanjem, da Bog nas ne zapušča, saj nas vedno spremlja in nam deli potrebno pomoč, ki jo vsi potrebujemo.

Božjega blagoslova, sreče, uspeha, zadovoljstva in zdravja v polni meri vsem želim.

Tine Tajnik, župnik

drevo

 

TEDEN KARITAS V ŽUPNIJI

   prenos  adventkranz

Že nekaj preteklih let smo sodelavci naše župnijske Karitas teden Karitasa preživeli v pripravah na dobrodelni koncert. Letos pa so po naključju naši gasilci ravno datum, ko smo nameravali izvesti 7 dobrodelni koncert, izbrali za organizacijo svojega koncerta na katerem bodo zbirali denar za novo vozilo. Sklenili smo, da jih tudi mi podpremo in sodelujemo na koncertu s prodajo adventnih venčkov in peciva, polovico izkupička pa namenimo gasilcem, drugo polovico pa za revnejše otroke z OŠ Mislinja. »Pomagajmo tistim, ki pomagajo drugim« je bilo nekakšno geslo našega sodelovanja.

Katehistinja, ki uči verouk 5. razred nas je povabila, da v tednu Karitas predstavimo našo dejavnost med letom. To smo z veseljem storili in predstavitev je potekala bolj v obliki prijetnega in sproščenega pogovora in odgovorov na številna vprašanja veroučencev.

koncertk16001

V četrtek popoldan je v župnijski kuhinji in dvorani potekala peka peciva. Nekako v duhu letošnjega gesla »V objemu dobrote« smo sodelavci in tudi prejemniki pomoči, napekli veliko slastnega peciva.  Nekatere gospe pa raje pečejo doma in so naslednji dan te dobrote prinesle v župnišče, kjer smo jih skupaj z našim pecivom zložili v pakete in jih privlačno okrasili.koncertk16004  koncertk16002

V soboto dopoldan smo skupaj z birmanskimi skupinami izdelovali adventne venčke. Nekaj smo jih ponudili našim vernikom pri obeh nedeljskih mašah, preostale pa smo prodajali na dobrodelnem koncertu.koncertk16003

Dobrodelni koncert je bil v nedeljo 27. 11. 2016 ob 15. uri v veliki dvorani Lopan v Mislinji. Nastopilo je 12 različnih ansamblov. Prireditev je vodil gasilec Sašo, ki je z duhovitimi humornimi vložki dodobra nasmejal številno občinstvo. Prodali smo večino peciva in adventnih venčkov. Ostalo pecivo pa smo prodali naslednjo soboto pred trgovino TUŠ. Koncerta se je udeležil tudi generalni tajnik nadškofijske Karitas Maribor gospod Darko Bračun. Tudi njegova ocena je, da je prav, da smo sodelovali z gasilci in jih podprli pri njihovem plemenitem poslanstvu – to je pomagati ljudem. Naslednje leto pa ponovno načrtujemo samostojni osmi koncert ob tednu Karitas.

                                                      Voditelj ŽK Jože Urbancl 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."