KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
ŽUPNIJSKI KOLEDAR

OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes47
mod_vvisit_counterVčeraj298
mod_vvisit_counterTa teden1818
mod_vvisit_counterTa mesec4994
mod_vvisit_counterVsi375159

OJ, JASLICE BORNE...

rojstvo


O, jaslice borne lesene, pa vendar ste srečne tako, saj čisto do vas se sklonilo nocoj je dobrotno nebo.

Za zibel vas kralj je izvolil, Očeta nebeškega Sin, kot Dete človeško prinesel nam mir je z nebeških višin.

Ve prve ste srečne čutile utripati Božje srce, ste posteljco mu ponudile, ki so jo odrekli ljudje.

Marijino srečo ste zrle, njen v Dete zamaknjen obraz, ko uspavanko prvo je pela, ljubeči ste slišale glas.

O, jaslice borne lesene, kako ste usmiljene ve. Človeka Boga ste sprejele, ko so ga izgnali ljudje.

 


 

 

ZAHVALA KARITAS

december

 

Zahvala_Karitas.pdf

 

DOBRODELNI KONCERT KARITAS

karitas15013

 

V tednu Karitas, ki je v Sloveniji potekal od nedelje Kristusa Kralja do 1. adventne nedelje pod geslom: “V službi človekovega dostojanstva“ je tudi župnijska Karitas vabila k sodelovanju. Pridne in spretne roke sodelavk in sodelavcev Karitas in drugih, ki jim stiska sočloveka ni tuja je pekla in pripravljala pecivo, adventne venčke in druge izdelke.

Voditelj župnijske Karitas Jože Urbancl je v pozdravnem govoru na koncertu dejal, da vse to lahko kupiš v trgovini, vendar kar je narejeno z ljubeznijo in dobroto ima posebno ceno in obiskovalce povabil, da bodo z nakupom izdelkov in svojimi darovi pomagali lajšati marsikatero stisko, v kateri se znajdejo nekatere družine.

 Duhovna misel tedna je bila: „Novčič, ki ga z dobrim namenom vbogajme daš, ti bo v večnosti za milijone zaračunan.“ (A.M.Slomšek)

 

Gospod župnik Tine pa je zbrane na 6. adventnem dobrodelnem koncertu nagovoril:

 Dober dan in prisrčen pozdrav vsem tukaj v dvorani!

Z današnjim koncertom zaključujemo v Sloveniji, mi pa naš župnijski teden dobrodelnosti – Karitas. Slovenska Karitas letos obhaja srebrni jubilej – 25 let svojega delovanja z geslom: »V službi človekovega dostojanstva.« Za to priložnost je bilo v Sloveniji že kar nekaj slovesnosti, še posebej na dobrodelnem koncertu Klic dobrote v Celju. Tam je tudi predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor podelil slovenski Karitas državno odlikovanje RS, Zlati red za zasluge, za odlično uresničevanje človekovekoljubnega poslanstva. Tega smo seveda nadvse veseli tudi mi, ki uresničujemo dobrodelno poslanstvo Karitas po naših župnijah. Naša župnijska Karitas je slovenski kar hitro sledila, saj že letos obhajamo 24 let več ali manj uspešnega delovanja.

Ob tej priliki je prav, da pozdravim med nami nekatere odlične goste cerkvenega in družbenega življenja, saj s tem potrjujejo naše delo in prizadevanje za pomoč ljudem v stiski.

Pozdravljam: generalnega tajnika nadškofijske Karitas Maribor, gospoda Darka Bračuna; voditelja naše ŽU Karitas gospoda Jožeta Urbanclna; predsednika Kolpingovega združenja Slovenije gospoda Ivana Gačnika; prisrčno pozdravljam župana občine Mislinja gospoda Bojana Borovnika; podžupanjo gospo Andrejo Oder; predsednika RK Mislinja, gospoda Marjana Križaja; ravnateljico OŠ Mislinja, mag. gospo Natalijo Aber-Jordan.

Topel in prijazen pozdrav vsem ključarjem, katehistinjam, članom ŽPS, vsem sodelavcem v župniji, ter vsem predsednikom in predstavnikom društev. Vzpodbuden in brez treme lep pozdrav vsem nastopajočim danes na tem koncertu.

Tem pozdravom pa naj dodam tudi že zahvalo: Prisrčna hvala vsem sodelujočim v pripravi in izvedbi tega dobrodelnega tedna in koncerta, občini Mislinja za brezplačen najem dvorane in prostorov, vsem nastopajočim ter voditeljici gospodični. Metki Pajer za njeno sodelovanje in povezovanje nastopajočih. Prav lepa hvala vsem sponzorjem in gostiteljem za pogostitev nastopajočih. Hvala vam vsem za vaš obisk in tudi za vaš prostovoljni dar ali nakup izdelka.

Naj zaključim s španskim pregovorom: »Ljubezen gleda skozi očala, ki spreminjajo železo v zlato, revščino v bogastvo in solze v bisere.« Skozi taka očala ste namreč gledali vsi, ki ste v preteklih letih darovali svoj dar za pomoč ljudem v stiski in z nami sodelovali. Hvala vam!

Vsem želim dobro počutje tukaj med nami, milosten in blagoslovljen adventni čas, lepo pripravo na praznike Božiča, v Novem letu pa obilje božjega blagoslova, modrosti in varstva.

Župnik Tine Tajnik

 


 

 

TEDEN KARITAS

V SLUŽBI ČLOVEKOVEGA DOSTOJANSTVA

Ta teden v Sloveniji obhajamo teden Karitas z geslom: “V službi človekovega dostojanstva“. V naši župniji pa bomo v tem tednu še posebej sledili vabilu naše župnijske Karitas, ki ga bomo zaključili prihodnjo nedeljo z dobrodelnim koncertom v dvorani Lopan.

V sredo 25. 11. romamo na Ponikvo in nato na jubilejni (25.) koncert Klic dobrote v Celje. Avtobus iz dekanije bo peljal ob 9.30 od Ahaca, nato iz Mislinje. Še je prostih nekaj mest, lepo vabljeni. 

plakat Karitas

Duhovna misel tedna: „Samo ena je pot do sočloveka: pot srca. Vse druge poti so ovinki.” (Phil Bosmans)

podobica_koncert-2015_pop.pdf

 


 

 

 

CERKVENO LETO SKOZI POLETJE IN JESEN

IMG 9211

Cerkveno leto se bliža koncu in v nedeljo bomo obhajali nedeljo Kristusa Kralja, ki je zadnja v cerkvenem letu.

kristuskraljKonec cerkvenega leta je lepa priložnost, da razmišljamo tudi o stvareh, ki smo jih doživeli v preteklem letu. Različne slovesnosti in dogodke lahko razumemo tudi kot priložnosti, v katerih se preizkuša in raste naša vera.  Vedno moramo imeti odprte oči za najmanjše oblike Božje navzočnosti, ki nam prihaja naprti in se nam razodeva. In kaj je lepšega kot v lepoti narave odkrivati Božjo bližino, ga slaviti in častiti.

Otroke in mlade je pot vodila na počitnikovanje na morje. V besedi in sliki delijo svoja doživetja.

ministranti na morju  in Mladinsko otroški cerkveni pevski zbor Alabare

Mnoge je pot vodila na zeleno Pohorje na praznovanje lepe nedelje pri Sv. Ani na Pungratu.

 fotogalerija

Na lepi nedelji župnijskega praznika Sv. Ilja nas je nagovoril nadškof Alojzij Cvikl. 

lepa nedelja sv. Ilja - fotogalerija

Romanje v »neznano« nas je popeljalo na sončno Primorsko, v Tomaj in Pliskovico.

sončna Primorska

Naši devetošolci, ki se pripravljajo na prejem zakramenta sv. birme so se v Mariboru udeležili srečanja vseh sovrstnikov v nadškofiji z 

2015-11-07 14.34.54nadškofom Alojzijem Cviklom. srečanje  

srečanje birmancev v Mariboru - foto

Ko se oziramo nazaj in se spominjamo praznikov, naših praznovanj in  vseh lepih dogodkov, se Bogu zahvaljujemo za vse kar nam je bilo podarjeno. 

 


 

 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."