KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
ŽUPNIJSKI KOLEDAR
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes37
mod_vvisit_counterVčeraj222
mod_vvisit_counterTa teden577
mod_vvisit_counterTa mesec5993
mod_vvisit_counterVsi301456

PRVO SVETO OBHAJILO 2015

DSC 5458 DSC 5482  

Župnija Šentilj pod Turjakom se je veselo pripravljala in obhajala še eno slovesnost  - PRVO SVETO OBHAJILO, ko so otroci svojega velikega prijatelja Jezusa prvič prejeli v svoje srce, na prelep nedeljski dan, 10. maja 2015. Prvoobhajanci so v svojih belih oblačilih spominjali na polje belih marjetk, zaradi svoje očarljivosti, krhkosti, igrivosti in miline.

Na ta edinstven dogodek sta jih pripravljala katehetinja Marija Krajnc in župnik Tine Tajnik, z željo, ki jo nosimo v sebi tudi mi starši, da bi otrokom kar najbolje približali nauke krščanskega življenja, da bi zrasli v poštene, spoštljive in lepih vrlin naučene fante in dekleta, ki bodo znali imeti radi, pomagati prijateljem v stiski, sprejemati drugačne od sebe in da bi znali biti hvaležni za vse dobro, kar jih obdaja: družina, dom, toplina, ljubezen, naklonjenost...

Starševska popotnica otrokom pa je zavedanje, da je Jezus z njimi vsak dan, kadar so žalostni in kadar so veseli. Zato – dragi otroci – poklonite mu kdaj kakšno lepo misel na kakšnem posebnem mestu, ki vas osrečuje (morebiti v gozdu, na travniku, pred spanjem ali pred odhodom v šolo…) in toplo vam bo pri duši.

Pa srečno!                             Jasmina Pungartnik

 

Več ...

 

SV. BIRMA 2015

birma018    birma026                                                                           

Na drugo velikonočno soboto ( 18. 4. 2015) smo v župniji Šentilj pod Turjakom obhajali slovesnost svete birme. Zakrament je 43 birmancem podelil generalni vikar delegat mariborske nadškofije g. Janez Lesnika, poleg birmancev iz domače župnije še osmim iz župnije Šmiklavž in enemu iz župnije Podgorje.

Birmanci so se na ta slovesni dogodek intenzivneje pripravljali poleg rednega verouka še po birmanskih skupinah. Animatorji so jim skupaj s svojimi pomočniki poskušali kar najbolj približati praktičen pomen in vsebino verskega življenja in seveda tudi nekatera poglobljena verska znanja.
Posebej intenzivno celodnevno srečanje smo imeli v soboto, 15. novembra, ko smo praznovali Dan birmancev. Pod vodstvom sestre Štefke in našega župnika gospoda Tineta Tajnika so animatorji pripravili duhovno obnovo za naše letošnje birmance, njihove starše in botre.

Pred samim prejemom zakramenta, pa smo opravili še devetdnevnico, kjer so birmanci še bolj zavzeto sodelovali. Naj jim podeljeni zakrament sv. birme s prejetimi darovi sv. Duha pomaga k aktivnemu krščanskemu življenju.

 

Animator Jožko

 

Več ...

 

VELIKONOČNO VOŠČILO 2015

Vstali-kristus-520x375 Aleluja, aleluja, aleluja!

Kristus je vstal!

»Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.« (Jn 3,16).

Tega se verni še prav posebej spominjamo ob največjem krščanskem prazniku – Veliki noči, ko slavimo Kristusovo zmago nad smrtjo in praznujemo Jezusovo vstajenje. Prav vera v Jezusovo vstajenje nam zagotavlja, da ima vsak človek prihodnost. Čeprav se zdi, da ob naših trenutnih okoliščinah in dogodkih v svetu o tem mnogi dvomijo, je vendar Kristusovo vstajenje naše trdno upanje in edini gotov pogled v prihodnost.

S tem upanjem in vero vam želimo  blagoslovljene Velikonočne praznike. Praznujmo jih s hvaležnostjo za našo vero, v povezanosti  z Bogom in med seboj.

                                                                                                                          Vaš župnik Tine s sodelavci

DSCN5653  019  020 018 

 


 

 

 

 

LEP JE BOŽJI SVET

ŠPORTNI DAN ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV

V četrtek smo lepo preživeli športni dan na Pohorju z župnijskimi sodelavci iz župnije Šentilj in Šmiklavž. Skupaj nas je bilo 30. 

WP 20150219 004

 

Več ...

 

ZAKAJ TE LJUBIM, MOJ GOSPOD

807 39 1359---Christian-Cross webHVALNICA LJUBEZNI

 

Zakaj te ljubim, moj Gospod?

Pač ne zato, ker si nebesa mi obljubil,

 in ne zato, ker me je strah,

da bi pogubil si v peklu dušo in telo;

ne ganeta me pekel in nebo.

 

Le ti me ganeš, moj Gospod,

ko gledam te pribitega na križ,

ko vse na tebi je kot ena sama rana.

 

Le ti me ganeš, ko trpiš,

 ko žali množica te zapeljana

 in ko umiraš zame in za vse.

 

Le to ljubezen občudujem;

in ko bi ne bilo nebes bi ljubil te;

in ko bi ne bilo pekla,

 ne mogel bi žaliti te.

 

Ko ves se ti darujem,

darov zato ne pričakujem,

saj ljubim te zato,

 ker si ljubezen sama,

vir vse milosti.

 

(po svetem Frančišku Ksaverju)

 


 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."