KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
ŽUPNIJSKI KOLEDAR

OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes47
mod_vvisit_counterVčeraj298
mod_vvisit_counterTa teden1818
mod_vvisit_counterTa mesec4994
mod_vvisit_counterVsi375159

4. SMUČARSKI ŠPORTNI DAN ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV

Športni dan župnijskih sodelovcev na Kopah, 24.2.2016

smučanje 8

Kot vsako leto, nas je tudi letos gospod župnik Tine povabil na zimski športni dan. Tega smo se  udeležili župnijski sodelavci – ministranti in pevci ter člani ŽPS. Iz župnije Šentilj pod Turjakom nas je odšlo kar 20 nadobudnih smučarjev in bordarjev, dve članici pa sta se peš podali do Ribniške koče in nazaj. Na Kopah smo ta dan ujeli tudi zelo lepo vreme, kar je dan še bolj popestrilo. Smučarji in borderji smo se kaj hitro razkropili po vseh smučiščih ter tako preizkušali nove smuči in svoje smučarske sposobnosti. Seveda so bili prisotni tudi padci, ki pa na srečo niso prinesli nobenih poškodb.

smučanje 1 smučanje 7 smučanje 6 smučanje 4

Ob 14.00 uri  smo imeli tudi kosilo v Grmovškovem domu, kjer smo tudi spočili utrujene noge. Po počitku smo se podali še za nekaj časa na smučišče, nato pa se odpravili proti avtobusu, kjer smo napravili še nekaj skupnih fotografij ter se veseli, čeprav malce utrujeni odpeljali nazaj v dolino. Na koncu naj se lepo zahvalim organizatorju gospodu župniku Tinetu za odlično preživet dan in upamo da ga naslednje leto ponovimo.

Dejan

POROČILO_Z_ZIMSKEGA_ŠPORTNEGA_DNE.pdf

smučanje 5  smučanje 9 


 

 

 

S KRIŽEM ZA GOSPODOM

 

križČe ne bi bil tvoj, o moj Kristus,

bi se čutil končna stvaritev.

Rodil sem se in že čutim, da se razkrajam.

Jem, spim, počivam, hodim, zbolim, ozdravim,

napada me nešteto težav.

Uživam v soncu in v vsem, kar obrodi zemlja.

Potem umrem in moje meso postane prah,

tako kot pri živalih, ki nimajo greha.

In jaz? Kaj imam več od njih?

Nič, razen Boga.

Če ne bi bil tvoj, o moj Kristus,

bi se čutil končna stvaritev.

 Sv. Gregorij Nazianški

 Križev pot

 


 

 

DAN BIRMANCEV 2016

birmanci 16042 

V župniji Šentilj pod Turjakom se birmanci, poleg rednega verouka, na prejem zakramenta sv. birme že vrsto let pripravljajo še v manjših birmanskih skupinah. Dodatno k temu smo zadnjo soboto v januarju pripravili že 4. duhovno obnovo za birmance in njihove starše ter botre imenovano Dan birmancev. Vodila jo je, kot vedno doslej, uršulinka, sestra Štefka Klemen s kandidatinjo Mihaelo Kotar in župnijskimi animatorji.

Dan smo pričeli z molitveno uro ob križu Slovenskega dneva mladih, nadaljevali pa s kratkim predavanjem, delom po skupinah, razmišljanjem in igro. Rdeča nit – letos usmiljenje -  se je nadaljevala tudi na srečanju za starše in botre. Višek celodnevnega srečanja je bila sveta maša, katero so zavzeto sooblikovali tako starši in botri kot birmanci.

 

fotogalerija 

 

Jože Tasič

 


 

 

ŽUPNIJSKA STATISTIKA 2015

statistika1

Verska statistika, ki vam jo tradicionalno predstavljam na novega leta dan, ni zgolj zbir številčnih podatkov, iz katerih lahko razberemo nekaj zanimivosti iz življenja župnije. Je veliko več saj nam sporoča, kako živimo in delujemo kot kristjani v domačem okolju, kakšno mesto ima vera v našem življenju, kakšnim trendom sledimo, koliko se v družbi pozna, da v njej živijo tudi kristjani in podobno. 

STATISTIKA ŽUPNIJE ŠT.ILJ ZA LETO 2015.docx

 


 

 

NOVO LETO 2016

drevesce

 

 

 

Spoštovani!

 

Pred nami je Novo leto 2016, za minulega pa Bogu hvala in mnogim dobrotnikom, ki so nas z besedo in dejanji bogatili.

 

 

 

 

Novi koledar nas vabi, da zopet sledimo dogodkom, ki bodo nam na voljo, še zlasti v jubilejnem svetem letu usmiljenja, h kateremu nas še posebej nagovarja in vabi papež Frančišek. Vsi poskrbimo, da Božji darovi in milosti v Novem letu ne bodo šli mimo nas, brez našega truda in pravih sadov.

Sveto leto usmiljenja je izredna priložnost, da najprej sami poživimo vero in zaupanje v Boga, ki je neskončno usmiljen in dobrotljiv. Le na ta način bomo najprej sami deležni božjega usmiljenja in zatem sposobni in vredni usmiljenje deliti tudi z drugimi.

Vsem, ki boste odpirali našo spletno stran, želim obilje božjega blagoslova in varstva skozi vse leto, ki je pred nami. Božje Dete naj napolni vaša srca z veseljem in upanjem, da bo vse vaše življenje polno Božje ljubezni in usmiljenja.

 

Vaš župnik Tine

Koledar Sentilj 2016 m

 


 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."